2020. november 8., vasárnap

Őszi szezonos top lista 10-9. helyezett (2020)

Sziasztok!

Egy új fajta témába kezdenék most bele, ami nem más, mint egy top lista az aktuális szezonos anime-kről. Előre szólok, hogy ez csak az én szubjektív véleményem, nem kell szentírásnak venni. A célja ennek az egésznek, hogy egy kis ismertetőt adjak az aktuális szezon kínálatából. 
Szóval vágjunk is bele.  

Az őszi szezon top 10-es listájának a 10. helyén a The Day I Became a God szerepel.

A sztori lényegen abból áll, hogy főszereplőnk, Youta egynap bele fut egy fiatal lányba, aki azt állítja, hogy egy isten és hogy a világ X nap múlva véget fog érni és valamilyen oknál fogva Youta mellett marad. 



The Day I Became a God


Ez egy humoros, slice of life anime egy kis románccal fűszerezve, amik az egyik kedvenc műfajaim. A sztorija érdekes, rengeteg humoros pillanatot tartalmaz, de nekem valahogy a részek nem kapcsolódnak össze. A másik hibája még szerintem, hogy nem kezdenek semmit ( az első 5 rész alatt, amit eddig láttam ) azzal a ténnyel, hogy hamarosan világvége lesz, magyarán senki se veszi komolyan, csak az istenség.  

Így az eddig látott részek alapján méltó helyet foglal el és remélem később be fog indulni a “világvége szituáció”.  


Az őszi szezon top 10-es listájának a 9. helyén a Our Last Crusade or the Rise of a New World áll.

A történet a tipikus Rómeó és Júlia szituációt dolgozza fel, jelen esetben: 2 ország harcol egymással, az egyik mágikus erőkkel, a másik "hagyományos" fegyverekkel. A mágiával rendelkezők közül Aliceliese, az ellenséges országból pedig Iska kerül egymással szembe. Mondhatjuk úgy is, hogy első látásra /harca/ megkedvelték egymást, a többit pedig ezekből össze lehet már nagyjából rakni, ha már láttál néhány hasonló alaphelyzetű anime-t. 


Our Last Crusade or the Rise of a New World



Az anime akció, fantasy és romantikus elemeket tartalmaz, amik egész jól meg is mutatkoznak benne. Az alap története érdekes és magával tudja ragadni az embert, csak az a baj, hogy ez a Rómeó és Júlia "effektus" túl van már rágva. Lényegében egy modern/sci-fi változatát kaptuk Shakespeare művének. Másik hibája, hogy szinte előre lehet látni, hogy mi történik, kivéve 1-2 harc jelenetnél. Engem most nem is a romantikus vonatkoztatása vonzott ehhez a műhöz, hanem a fantasy része, aminek nagy rajongója vagyok. 

Jó kis anime-ről van szó, de a bejáratott alap helyzete vitte le végül a lista vége felé. 


Köszönöm, hogy végig olvastad és ha neked más véleményed van az anime-vel kapcsolatban, akkor szívesen várom a véleményét élet. Jövő héten érkezem az őszi szezon 7-8. helyezettjével, addig is jó anime-zést kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése