2020. június 29., hétfő

KarakterFő! #3

Sziasztok!

Újabb nap, újabb hétfő, és! Friss cikk a "KarakterFő" 3. részéről, úgyhogy nem is húzom tovább az időt. Lássuk a következő idézetet! 
Választott anime:  Noragami


"5 yenért meghallgatom a kívánságod."

Kitől hangzik el az idézet?
A nagy fanok - mint amilyen én is vagyok - biztos tudják, hogy ezek a sorok kitől származnak, így talán be se kell mutatnom. (De azért megteszem.)
Ki az az ismert japán szinkronszínész, akinek felcsendül a hangja a füledben, ha meghallod ezeket a szavakat? Ki az az isten, aki rendszerint ismétli ezeket a sorokat? Ha Yato, és szinkronhangja Hiroshi Kamiya a tipped, akkor van egy jó hírem: remekül tippelsz! 
Yato mindig akkor "regéli el" nekünk a már-már szállóigévé vált sorait, amikor az emberek hétköznapi kívánságait készül teljesíteni, s ezért cserébe mindössze 5 yent kér el. 


Miért pont 5 yent kér el mindig Yato?
A főszereplő istenség régen egy megbecsült, harcias isten volt, pontosabban a háború istene, s akkoriban az 5 yen bizony sokat ért. Csak a sajnos a jelenkor miatt Yato szó szerint elszegényedett, mivel a jelenben nem voltak jelentős háborúk, amikből profitálhatott volna, így nem csak érméi nem voltak, hanem követői sem. Épp ezért vállal konzervatív isten módjára különböző hétköznapi melókat, mindössze 5 yenért. 


Yato & Hiroshi Kamiya
Érdemes még megemlíteni Yato szinkronhangját, Hiroshi-t, aki számtalan ismert férfi anime karakternek kölcsönözte a hangját, így ő is azon szinkronszínészek közé tartozik, akinek hangját egyből fel lehet ismerni. 
Na de kik ezek a karakterek? Néhány ismert srác, akiket kivétel nélkül mindenki ismer: 
  • Levi /Attack on Titan/ 
  • Akashi /Kuroko no Basuke/ 
  • Natsume /Natsume Yuujinchou/ 
  • Kiyoshi /Prison School/
És még sokan mások...


Végszó
Köszönöm szépen, hogy ismét velem tartottatok. Ha tetszett a cikk, akkor ne felejts el magad után hagyni legalább egy kommentet. ^^ 

1 megjegyzés:

  1. A Norogamit imádom nagyon jó anime annyi sok jó jelenete van hogy öröm nézni jó pár évad jöhetne belőle😁

    VálaszTörlés