2020. június 15., hétfő

Anime Stúdiók - TV Tokyo

Sziasztok.

Ahogy a bejegyzés címe is mutatja, az én témám az anime stúdiókkal foglalkozik, de majd helyet kapnak a későbbiek során a híresebb szinkron színészek is. Ebben a bejegyzésben a TV Tokyo-ról lesz pár szó.



A TV Tokyo-t 1951-ben alapította a Japan Science Production, viszont csak ,1964-ben kezdett el műsorokat sugározni Tokyo Channel 12 néven; '81-ben átnevezték a csatornát Television Tokyo Channel 12 névre. 1983-ban társult 2 másik csatornával, a TV Oszaka-val és az Aicsi Television Broadcasting-al és létrehozták a TX Network televíziós társaságot. Csatorna 2003-ban kapta meg a jelenlegi, angol nevét, a TV Tokyo-t, ami kezdetektől fogva anine-kre szakosodott.

Hazánkban a TV Tokyo-s anime-ket az A+, a Jetix, az Animax, a Cartoon Network, a Minimax, az RTL Klub és a Viasat 6 sugározta/sugározza.

A stúdió számos népszerű anime-t valósított meg, amiket szinte mindenki ismer, mint például a Fairy Tail, a Naruto, a Bleach, a Pokemon vagy akár a One Punch Man, de a lista itt még nem ért véget. A TV Tokyo munkássága közé tartozik még a Black Clover, a Trinity Seven, a Nanatsu no Taizai és még sok más anime. 



Köszönöm, hogy bele olvastál és ha ez tetszett, akkor nézz bele a többi bejegyzésbe is. 


1 megjegyzés:

  1. Nagyon imádom ezt a Stúdiót annyi remek animét hoztak össze adtak ki hogy az valami eszméletlen nagyon sok volt a jó de volt köztük béna is de ezt leszámítva nagyon jókat adtak ki a kezeikből😁

    VálaszTörlés